Objav s nami korenie

Baví nás objavovať nové druhy korení, skúšať nové vône a chute, a chceli by sme sa s vami podeliť o túto skúsenosť. Aj vás baví experimentovať v kuchyni? A čo tak vyskúšať niečo nové, čo ani v našom e-shope zatiaľ nenájdete?

Pridajte sa k nám jednoducho – stačí zadať platný kód kupónu do príslušného políčka v nákupnom košíku a môžete sa tešiť na špeciálny darček. Niekoľkokrát do roka pripravíme nové prekvapenie, ktoré zadarmo pribalíme k vašej objednávke.

Teraz vám až do vyčerpania zásob pribalíme: škoricové kvety.

Kód kupónu: SKORICOVNIK

Čo sú škoricové kvety?

Škoricovníky sú známe najmä svojou aromatickou kôrou, ktorá sa suší a spracováva ako korenie. V ázijských krajinách, predovšetkým v Indii a Číne, využívajú na varenie aj iné časti dreviny. V severoindickej kuchyni sú obľúbené sušené listy, známe ako tej patta, ktoré nájdeme pri príprave rôznych ryžových jedál a karí. Ďalším zaujímavým korením z tohto voňavého stromu sú škoricové kvety.

Škoricové kvety vzhľadom pripomínajú klinčeky a sú to drobné sušené nezrelé plody čínskeho škoricovníka Cinnamomum cassia, zberané krátko po odkvitnutí a sušené na slnku. Najčastejšie ich nájdeme pod označením cassia buds alebo cassia flowers.

Majú príjemne sladkú vôňu, kvetinovú a zároveň typicky škoricovú. Po rozdrvení v mažiari výrazne zosilnie a pripomína čerstvo mletú čínsku škoricu. V porovnaní so škoricou majú kvety oveľa delikátnejšiu chuť, prevažne sladkú, mierne hrejivú s charakteristickým, príjemne ostrým a pikantným zakončením.

Objav korenie s Mikori: škoricové kvety

Kde ich môžete vyskúšať?

Tradične sa používajú celé na lúhovanie do pomaly varených a dusených jedál. Vývary a rôzne karí, do omáčok aj marinád alebo v kombinácii s ďalšími indickými koreninami na prípravu obľúbených masál (indické zmesi korenín). Môžete ich využiť pri zaváraní ovocia a nakladaní zeleniny, rôznych čatní a príprave ovocných dezertov a kompótov. Sú vynikajúce na lúhovanie do teplých nápojov, odporúčame ich vyskúšať v zimnom období do čajov, punčov či vareného vína.

Sú dostatočne krehké a dajú sa rozdrviť v mažiari alebo pomlieť v malom elektrickom mlynčeku na kávu. Mleté škoricové kvety môžete použiť kdekoľvek namiesto mletej škorice – do kaší, koláčov alebo sušienok.