Objav s nami korenie

Baví nás objavovať nové druhy korení, skúšať nové vône a chute, a chceli by sme sa s vami podeliť o túto skúsenosť. Aj vás baví experimentovať v kuchyni? A čo tak vyskúšať niečo nové, čo ani v našom e-shope zatiaľ nenájdete?

Pridajte sa k nám jednoducho – stačí zadať platný kód kupónu do príslušného políčka v nákupnom košíku a môžete sa tešiť na špeciálny darček. Niekoľkokrát do roka pripravíme nové prekvapenie, ktoré zadarmo pribalíme k vašej objednávke.

Akcia so škoricovými kvetmi sa už skončila.

Nové prekvapenie oznámime na našich sociálnych sieťach, sledujte nás!

Čo sú škoricové kvety?

Škoricovníky sú známe najmä svojou aromatickou kôrou, ktorá sa suší a spracováva ako korenie. V ázijských krajinách, predovšetkým v Indii a Číne, využívajú na varenie aj iné časti dreviny. V severoindickej kuchyni sú obľúbené sušené listy, známe ako tej patta, ktoré nájdeme pri príprave rôznych ryžových jedál a karí. Ďalším zaujímavým korením z tohto voňavého stromu sú škoricové kvety.

Škoricové kvety vzhľadom pripomínajú klinčeky a sú to drobné sušené nezrelé plody čínskeho škoricovníka Cinnamomum cassia, zberané krátko po odkvitnutí a sušené na slnku. Najčastejšie ich nájdeme pod označením cassia buds alebo cassia flowers.

Majú príjemne sladkú vôňu, kvetinovú a zároveň typicky škoricovú. Po rozdrvení v mažiari výrazne zosilnie a pripomína čerstvo mletú čínsku škoricu. V porovnaní so škoricou majú kvety oveľa delikátnejšiu chuť, prevažne sladkú, mierne hrejivú s charakteristickým, príjemne ostrým a pikantným zakončením.

Objav korenie s Mikori: škoricové kvety

Kde ich môžete vyskúšať?

Tradične sa používajú celé na lúhovanie do pomaly varených a dusených jedál. Vývary a rôzne karí, do omáčok aj marinád alebo v kombinácii s ďalšími indickými koreninami na prípravu obľúbených masál (indické zmesi korenín). Môžete ich využiť pri zaváraní ovocia a nakladaní zeleniny, rôznych čatní a príprave ovocných dezertov a kompótov. Sú vynikajúce na lúhovanie do teplých nápojov, odporúčame ich vyskúšať v zimnom období do čajov, punčov či vareného vína.

Sú dostatočne krehké a dajú sa rozdrviť v mažiari alebo pomlieť v malom elektrickom mlynčeku na kávu. Mleté škoricové kvety môžete použiť kdekoľvek namiesto mletej škorice – do kaší, koláčov alebo sušienok.